“SHOCK” – deel 4

Standaard

Afbeelding

Mama, mama! Al snikkend hoor ik in de verte mijn dochter huilen en om aandacht vragen. Ik kijk op de klok, het is al 02.44 uur en ik zit nog in de woonkamer. Alles zit pot dicht, de gordijnen zijn gesloten, alle lampen zijn uit en alleen de tv staat nog aan. Je weet het maar nooit.

Heel zachtjes loop ik naar haar kamertje en til haar op. Ze houdt niet op met huilen en is helemaal overstuur. Ik neem haar mee naar de woonkamer en leg haar half zittend op de bank. Snel maak ik warme melk en begin tegen haar te praten. Gelukkig is ze gestopt met huilen en kijkt ze mij tevreden aan, de smiecht.

We schrikken allebei van het gebons op de deur, vervolgens gaat de deurbel. Ik durf me niet te bewegen en ben enigszins bevroren. Ik probeer de kleine meid te zeggen dat ze stil moet zijn, tegelijkertijd doe ik de tv zachter.

Het gebons wordt steeds heftiger en de deurbel blijft maar gaan. Shit, op dit tijdstip worden mensen er wakker van en kan iedereen het horen gaat er door mijn hoofd. Angstig zit ik op de bank, het zweet breekt me uit aan alle kanten. Langzaam loop ik richting de voordeur. Aan de schim te zien is “hij” het. De deur is nog niet half open of hij staat al binnen en stormt de woonkamer in. Geërgerd vraag ik wat hij komt doen, vooral op dit tijdstip. “Ik wil wat films, want ik ben bij mijn kamerraad en we willen films kijken”. Voor ik er erg in heb stormt hij de woonkamer in en kijkt wat rond. Netjes vraag ik welke films hij wil en geef deze aan hem. Zolang hij maar weg gaat, denk ik bij mezelf. Voordat ik het in de gaten heb heeft hij mijn mobile telefoon in zijn handen en loopt vliegensvlug de deur uit, zonder films. Hij kwam dus om te controleren of ik alleen was.

Helemaal in paniek leg ik de kleine terug in haar bedje met haar flesje (voor één keer dan maar), ze is gelukkig stil en heeft er vrede mee, haar deur laat ik opestaan. Ik haast me de deur uit en loop naar een oudere vrouw die beneden mij woont. Ik weet dat ze altijd wakker is ‘s nachts. Eenmaal bij de voordeur twijfel ik.. Toch vind ik de moed om op haar voordeur te bonken. Binnen een mum van tijd doet ze open. “Excusses, dat ik u zo laat stoor, iemand heeft mijn telefoon, zou ik misschien even mogen bellen?” Ze geeft aan dat het geen probleem is en laat mij binnen.”

Op het moment dat ik mijn eigen nummer bel wordt deze meteen doorgeschakeld naar de voicemail. Ik probeer het nog een keer of vier. Uiteindelijk geef ik de moed op en bedank de onderbuurvrouw. Wanneer ik weg wil lopen vraagt ze; “Wat is er toch aan de hand meisje?” Ik vertel haar niets en geef aan dat ik er op terug zal komen. Haastig ga ik naar mijn eigen huis en controleer of de kleine er nog goed bij ligt. Gelukkig, ze slaapt al.

Huilend op de bank en zwaar gefrustreerd vraag ik me af waarom “Hij” mijn telefoon heeft meegenomen. Mijn telefoon?! Ik snap er niks meer van. Ik ben inwendig zo bang, ik wil het wel uitschreeuwen… Waarom god, waarom? Tijdens het inschenken van een drankje en een sigaret op mijn lip, hoor ik wederom gebons op de deur. Met bevende handen loop ik naar de voordeur en doe langzaam open…

Pats, vol in in mijn gezicht geeft hij mij een klap met zijn platte hand. Hij sleurt me de woonkamer in en legt zijn handen strak om mijn nek. Ik probeer geen geluid te maken. Mijn kleine meid mag dit niet horen! Sla me maar in elkaar, doe maar, dacht ik bij mezelf. Dan heb ik tenminste iets om tegen hem te gebruiken.

“Waar ben jij mee bezig?! Heb je een andere man?!” Ik kan nauwelijks ademen, laat staan antwoorden. Ik blijf zwijgen. Bam, vol een kopstoot tegen mijn hoofd, mijn neus begint hevig te bloeden. “Vuile Hoer dat je bent!  Hier heb jij je telefoon, maar wacht maar. Ik ben nog lang niet klaar met jouw!”

Voordat ik ook maar iets kan zeggen is hij weg. Ik sluit de voordeur en zak in elkaar. Zachtjes en huilend in één gekropen zit ik voor de deur. Ongeloof, woede, maar voornamelijk angst voor mijn leven en die van mijn dochter gaat er door mijn hoofd.

Waar gaat dit heen?! Help me alsjeblieft…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s